Pàgines

divendres, 8 de febrer del 2013

L’Ateneu Barcelonès acull un acte d’homenatge al Pare Abat Marcet

Centenars de persones es van congregar ahir a la institució de la Ciutat Comtal  

  El Pare Marcet va ser Pare Abat de Montserrat durant 33 anys (FOTO:  Catalunyareligió.cat)

Barcelona, 8 de febrer del 2013. – L’abadia de Montserrat continua celebrant el centenari de la benedicció abacial del Pare Abat Antoni M. Marcet amb un acte que va servir de complement a la missa oficiada el passat dissabte 26 de gener. L’homenatge, celebrat ahir a l’Ateneu Barcelonès.

L’acte va comptar amb la intervenció del Pare Josep Massot i Muntaner, monjo de Montserrat guardonat amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes l’any passat. El Pare Massot va encarregar-se de fer un seguit d’apunts biogràfics del Pare Marcet, el qual destacà sobretot “per la seva reivindicació catalanista de Montserrat”.

L’historiador d’art Francesc Fontbona va ser el següent en alabar la figura del Pare Marcet. Fontbona va subratllar la “gran tasca de col·leccionista” que va dur a terme per “dotar Montserrat d’un carisma artístic enorme i convertir-lo en el museu de primer ordre que ara és”.

El Pare Abat Josep Maria Soler va ser el darrer en intervenir agraint a totes les entitats implicades en la organització de l’acte el seu esforç. El seu discurs va versar sobre la dimensió monàstica i espiritual del personatge, profundament lligada al compromís social i al treball pels drets nacionals del País. L’actual Pare Abat va sentenciar per acabar que “el millor homenatge que se li pot fer al Pare Abat Marcet serà seguir i posar en pràctica les seves paraules”.
  
Per últim, l’actuació de la coral d’Antics Escolans de Montserrat va posar punt i final a l’acte d’homenatge a la figura del Pare Abat Marcet. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada